2013. május 27., hétfő

Könyvmoly

Hanna beteg, és ha beteg alszik. És amikor épp nem alszik, akkor szeretné, hogy mesét olvassunk neki. Mivel ez az állapot közel egy hete tart, mindenki beszorozhatja az elolvasott oldalak számát. Igen, sok-sok könyvet végeztünk ki, egyszer-kétszer, de volt olyan is, amit négyszer (!!) kellett végigolvasni (nem Bogyó és Babóca volt...) És mivel úgyis közeledett a gyereknap, gondoltam feltankolunk irodalomból, na meg leveszek a felső polcról is néhányat az én gyerekkori kedvenceim közül. Ezeket választottuk:



Gyerekkorom klasszikusa, Flórika, a virágtündér kalandos utazása a vonatülés mögött, Bálint Ágnes tollából. 

Gál László, Hitka Viktória: Zinka és Simafül varázslatos kalandjai
Egy új mesekönyv, Zinka, a szeleburdi kislány és barátja a kutyus együtt fedezik fel a világot a valóság és a képzelet határán.

Picasso életét és műveit ismerteti meg a gyerekekkel ez a könyv, amely egy kisfiú és a festő barátságáról szól.

Hiába, imádom a tévéből is ismert Mazsola és Tádé történeteit, ez a kötet arról szól, hogyan birkózik meg a kismalac egy új családtag érkezésével. 

The Story Tree: Tales to Read Aloud
Szépen illusztrált népmesegyűjtemény a világ minden tájáról angol nyelven. A bónusz pedig, hogy CD is jár hozzá, amin az összes mese meghallgatható.

Kányádi Sándor: Az elveszett követ
Kányádi Sándor verses meséit azt hiszem felnőtt fejjel sokkal jobban élvezem, mint annak idején. Nagyon vicces, frappáns nyelvezet, tanulságos, továbbgondolható történetek. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése