2012. május 29., kedd

Trendspotting

ez sem csak gyerekszobába illik
kiszuperált atlaszokból baby mobil
Hinné valaki, hogy ez egy Ikeás poszter?


Vééégreeee új divat ütöttel fel a fejét a gyerekszoba dekor világában: a térképek. Falra, lámpára, tapétára, mindenhová.(Nagy sóhaj...) Végre, mert legyünk őszinték szép-szép a fa motívum madárkákkal, baglyokkal, de lassan már az  a kuriózum, ha valakinek a gyerekszobájában valami más is van. Persze itt most saját magamat is erősen kritizálom, hiszen Hanna szobájában is fa van, mentségemre legyen mondva akkor még nem tudtam, hogy ez ilyen nagyon trendi lesz. Ha tudom, magamat ismerve csak azért is szembe megyek az árral és robotokat aggatok a lámpára.
 Nekem a térképek azért is nagyon tetszenek, mert mindent szeretek, ami időtálló (és ez aztán az) és interaktív is, hiszen, ha mondjuk a falon van egy nagy térképes tapéta, korosztálytól függően közösen bejelölhetjük merre jártunk már együtt a gyerkőccel, vagy megtervezhetjük, hová szeretne egyszer eljutni akár velünk, akár majd, ha felnőtt lesz (motivációs tréning). Kisebbeknek, ha fekete-fehér variációban tesszük fel a falra és elég nagy a tűréshatárunk (nekem nem az, úgyhogy nálunk ilyen nem lenne), megengedhetjük, hogy a kölykök kiszínezzék, így kapásból megtaníthatjuk az égöveket is, kreatívabb anyukák pedig állatos matricákkal is bizonyíthatnák, hogy a fóka hazája nem az állatkert.

Ha elhatározzuk, hogy ilyen dekorációt használunk, csak egy dologra kell figyelni: a térkép színeiből induljunk ki, hiszen ez egy önmagában is erőteljes elem, ha mellé még mást is párosítunk, túl szedett-vedett lehet az összhatás. Inkább a kép, vagy tapéta árnyalataiban pompázzon az ágynemű, vagy a díszpárna is, akkor nem tudjuk elrontani.


A képek forrásait sajna elkavartam valahova, ezúton is elnézést, ha valakit érdekel, szóljon és elővarázsolom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése