2011. október 17., hétfő

Lámpák gyerekszobába

Eddig nem néztem fel a leendő gyerekszoba plafonjára, pedig nem ártott volna. A régi ex-konyhai lámpánk helyett valami sokkal extrábbat tervezek. A kisfiam szobájában egyelőre marad minden a régi, esetleg beszerzek egy hangulatfényt az éjszakázásokhoz, de addig is, elméláztam kicsit a témán.

A világítás amúgy is egy lakás sarkalatos pontja, sokan nem fordítanak rá elég időt, hogy megtervezzék, pedig a jól eltalált világítótestek nagyon is meghatározzák egy otthon stílusát és hangulatát. Csakúgy, mint minden szobában, a gyerekszobában is igaz az a szabály, hogy szükség van jó általános fényforrásra, mondjuk a játékhoz, vagy a takarításhoz, kiegészítő fényekre, ha este mesét olvasunk és hangulatvilágításra, ha mondjuk éjjel háromkor pelenkát cserélünk. Persze sok minden múlik a tér nagyságán, a mennyezet magasságán, vagy, hogy mekkorák az ablakok. Az is fontos, hogy olyan lámpákat válasszunk, amit sokféle stílussal kombinálhatunk és csak azért, mert kidobtuk a rácsos ágyat a micimackós rácsvédővel, ne kelljen a csillárt is lecserélni, mert az ifjúsági ágyunk mondjuk egy antik darab. Ebből következően szerintem megéri jó minőségű, esetleg design lámpákra hajtani, még ha néha drágábbak is, mint az Obi-s verziók, mert sok-sok évig velünk lehetnek, értékállóak és a gyerekszoba változásával is idomulnak az aktuális designhoz.

A kínálat most is feneketlen, van minden, mi szem-szájnak ingere, ezek az én kedvenceim. Nem mondom, hogy az összes darab végigkísér egy gyerkőcöt születésétől 18 éves koráig, de 10-12 évre biztosan mindegyik megállja a helyét, kortól, nemtől függetlenül. Ja, és mindegyik kapható itthon is.

Garland csillár, Habitat


Norm 06, többféle méretben létezik


IKEA PS


IKEA csillár klasszikusabb enteriőrbe, vagy királylányoknak


Nem hagyhattam ki:-)) Moo Wall lamp

Ed Carpenter Pidgeon Lamp, millió féle színben kapható

Bona China Big Owl Lamp, ez létezik kutyásban is szintén több méretben.

Lamp Flower, nagyon sikkes darab

House Doctor DK asztali lámpa, nagyon praktikus és szép is. 

Ribbon asztali lámpa, Habitit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése